test18-ef
test18-ef2
test18-ef4

Rozbiór i konfekcja drobiu

Zajmujemy się rozbiorem świeżego mięsa drobiowego.
Główną gałęzią naszej działalności jest rozbiór, przetwórstwo i konfekcja mięs drobiowych zarówno z kurczaka, kury mięsnej jak i indyka.

Błyskawiczne mrożenie indywidualne IQF

Schładzamy i zamrażamy produkty przed ich wykorzystaniem do dalszych etapów.
Nasze produkty mrozimy w systemie IQF ciekłym azotem w temp. do -80 stopni bądź w tunelu mrożenia szokowego w temp. -32 stopnie.

Przetwórstwo i produkcja wyrobów

Posiadamy innowacyjny i zautomatyzowany systemem do przetwórstwa drobiu.
Uzyskujemy wysoką jakość zamrożonych produktów dzięki optymalnej fluidyzacji dla każdego rodzaju asortymentu.

Oferta handlowa

Mając na uwadze potrzeby naszych Klientów, stworzyliśmy ofertę zawierającą gamę naszych produktów. Znajdą tam Państwo informacje na temat przygotowanych przez nas produktów. Wychodząc naprzeciw Państwa zapotrzebowaniom zapraszamy do skorzystania z naszej oferty oraz kontaktu z działem handlu w celu wybrania najlepszej opcji dla swojej firmy dopasowanej do jej standardów.
 

oferta handlowa EliteFOOD  oferta handlowa EliteFOOD  oferta handlowa EliteFOOD

W naszej ofercie znajduje się zarówno świeże jak i mrożone mięso z kurczaka. W dziale produkty możecie się Państwo zapoznać z naszą ofertą.
Serdecznie zapraszamy do współpracy.

Witamy w Elite Food

Elite Food Sp. z o.o. działa na rynku od 2015 roku, mimo „młodego wieku” prężnie się rozwijamy i modernizujemy nasz zakład. Naszym podstawowym celem jest zapewnienie najwyższej jakości naszych produktów.

Proces produkcji rozpoczynamy już na etapie wyboru solidnego, niezawodnego, certyfikowanego dostawcy surowca. Nasza dobrze rozwinięta siatka dostawców zapewnia nam ciągłość dostaw surowca w wymaganych ilościach oraz jakości. Nasi dostawcy są regularnie oceniani przez nasz zespół ds. jakości. Dzięki zapewnieniu wysokiej jakości naszych produktów bardzo prężnie działamy na rynku europejskim. Nasze produkty eksportujemy między innymi do: Francji, Niemiec, Hiszpanii, Estonii, Wielkiej Brytanii

Pakowanie

a.
Pakowanie próżniowe VAC

Polega na umieszczeniu produktu w opakowaniu foliowym o małej przepuszczalności i usunięciu z niego powietrza i szczelnym zamknięciu.

b.
Pakowanie MAP

W opakowaniu MAP, powietrze zastępuje się mieszaniną gazów, o odpowiednio dobranym składzie.

c.
Technologia zamrażania IQF

Technologia zamrażania żywność poprzez kilkuetapowe opryskiwanie produktu czynnikiem o niskiej temperaturze.

Nasz park maszynowy

Posiadamy innowacyjny, zautomatyzowany park maszynowy pozwalający dostosować się do wymagań najbardziej wymagających klientów, m.in.:

Przetwórstwo drobiu

Oferujemy świeże mięso z kurczaka i indyka luzem oraz pakowanie- vacum, MAP- tacki, mięso mrożone. Są to zarówno elementy z piersi kurczaka jak również ze skrzydła, z dolnej części oraz porcje rosołowe. Przygotowujemy również produkty na specjalne życzenie klienta- mięso świeże i przyprawione. Kontrolujemy jakość na każdym etapie produkcji. Współpracujemy z najlepszymi hodowcami drobiu tylko i wyłącznie pochodzenia krajowego.

  • z piersi

    Wśród naszych produktów znajdą państwo pełną gamę wyrobów z piersi. Filety podwójne, pojedyncze, w wariantach ze skórą lub...

  • z ćwiartki

    Jesteśmy w stanie zapewnić szeroki asortyment wyrobów z ćwiartki od pół wyrobów takich jak podudzie, noga czy udziec...

  • ze skrzydeł

    Oprócz trzyczłonowych skrzydeł na zamówienie klienta jesteśmy w stanie zapewnić cięcie według wymagań klienta takie jak skrzyła dwuczłonowe...

  • porcje rosołowe

    Przygotowywane na życzenie klienta, pakowane głównie w pojemniki w postaci świeżej lub chłodzonej. Nasze porcje rosołowe to aromatyczne...