EliteFOOD | discover the best meat
Na początku roku 2015 rozpoczęliśmy działalność jako Elite Food Sp. z o.o. Od samego początku specjalizowaliśmy się w produkcji wysokiej jakości trybowanej nogi y kurczaka. Produkcja odbywała się w małym zakładzie o powierzchni około 2500m2. Dzięki wyłącznie ręcznemu trybowaniu byliśmy w stanie zapewnić najwyższą jakość naszego mięsa. Na produkcji zatrudnialiśmy 15 osób i produkowaliśmy tygodniowo około 20t nogi trybowanej.
Wraz z zwiększeniem zainteresowania naszymi produktami zwiększaliśmy ilość pracowników oraz moce produkcyjne, jak i dokładaliśmy nowy asortyment do naszej oferty. Na koniec roku 2015 zatrudnialiśmy już 50 osób na produkcji oraz produkowaliśmy 50t towaru tygodniowo. Od początku roku 2017 inwestujemy w nowy park maszynowy oraz w rozbudowę zakładu. Koniec rozbudowy jest planowany na koniec roku 2018. Zatrudnienie oraz moce produkcyjne na początku roku 2018 wynosiło odpowiednio: 100 pracowników oraz 15t mięsa drobiowego dziennie.
Dystrybucja
Asortyment
- Ćwiartki, udo i podudzie
- Mięso z nogi , uda, podudzia
- Mięso ze skórą i bez
- Elementy trybowane i z kością
- Skrzydło potrójne, podwójne i cięte
- Filety z piersi
- Filety garmażeryjne
- Elementy świeże, zmrażane i zamrożone
- Mrożenie IQF, komorą szokową
- Pakowanie VAC, MAP, karton, pojemnik, tacka
- Inne , na zamówienie klienta
Misja Firmy
Do każdego Państwa zapytania, zamówienia podchodzimy indywidulanie z taką samą pasją starając się dostosować produkt, pakowanie , znakowanie, logistykę do Państwa potrzeb. Dopiero po akceptacji wszystkich Państwa oczekiwań przystępujemy do realizacji zadnia. Nikt z Państwa ani żadne Państwa zapytanie, zamówienie nie zostanie w naszej firmie potraktowane szablonowo. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.